НОВИНИ

Христо Гаджев за "Барселонагейт": Това, което може да изяде главата на Кирил Петков, са службите и сектор "Сигурност"

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 16.02.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Това, което може да изяде главата на Кирил Петков, са службите и сектор "Сигурност". Това коментира в "Денят започва" Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по отбрана по въпрос за казуса "Барселонагейт".

Забелязвам едно подхвърляне на документи, които са без някакъв приносител - кой ги е изготвил, откъде са дошли, попита Гаджев.

Той заяви, че в Испания от половин година всичко по казуса е прекратено. Сега кои са тези служби, които ги пращат, допълни депутатът.

Собственикът на къщата неведнъж е давал интервю, така че има ясен отговор кой е, категоричен е Гаджев. Според него "Барселонагейт" е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади.

Гаджев коментира и проведения вчера при президента Румен Радев Консултативен съвет по сигурността.

Важните акценти след заседанието на КСНС

На мен ми липсваше в становището след КСНС анализ на ситуацията за нас и какво прави България в тази рискова ситуация. Като гледам заключенията на КСНС, това не е била водещата тема, смята Гаджев.

Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. Ние правим идентична позиция с тази на Унгария, което заяви и министър Янев от трибуната в парламента, допълни Гаджев.

Министър Василев държи оставката на министър Янев в джоба си, защото всички разходи за отбрана са в Министерството на финансите. За всеки един войник, който иска да назначи министъра на отбраната, трябва да иска разрешение от финансовия министър - това не е редно, подчерта Гаджев.

По думите му миналата година почти няма проведени обществени поръчки във военното министерство, всички са отменени от възложителя, защото нямат капацитет да ги довършат.

Вижте целия разговор с Христо Гаджев във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение
БСП: Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение
Започва електронното отчитане на прегледи - какво ще съдържа здравното ни досие
Започва електронното отчитане на прегледи - какво ще съдържа здравното ни досие