НОВИНИ

Христо Иванов: Публикуваме целия запис, за да се види, че в него няма нищо конспиративно

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 22.07.2022
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

"Да, България" ще публикува целия запис от срещата на ПГ на "Демократична България", за да не се вадят неща от контекста, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод изтеклия запис. По думите му записът се превръща в пропаганден материал, от който се вадят парчета от контекста и се правят грешни изводи.

Вижте записа ТУК

Слави Трифонов: "Има такъв народ" излиза от преговорите за съставяне на правителство

Според него става въпрос за абсолютно рутинна среща на парламентарната група, на която се обсъжда ситуацията и се правят различни анализи, което е "ежедневието в парламента и най-нормалното нещо".

"Застанахме на позицията, че трябва да има кабинет и това е трудното. Не защото се харесваме, а защото смятаме, че идва тежка зима. Подхождаме към този въпрос сериозно и ако на някой не му харесва това, не разбира от политика. Вижте този запис и помислете, заслужава ли си след този разговор, да хвърляме страната в хаос."

От "Демократична България" потвърдиха в ефира на БНТ автентичността на изтеклия запис

Какво следва оттук нататък е решение на мандатоносителя, каза още Христо Иванов. Той подчерта, че в името на това да се осигури стабилно управление на страната от "Демократична България" са били готови и да подкрепят правителство без свои министри в него.

"Смятам, че всички трябва да можем да се откажем от това да имаме министри и да се разпореждаме с определен бюджет в името на страната ни. Ние бяхме готови да нямаме министри в кабинета, за да може да има управление в страната. Но ако Слави Трифонов за реши за четвърти път да счупи всичко и неговата парламентарна група се подчини на този импулс без да обърне внимание, че най-заинтересованите от това са ДПС и ГЕРБ, "Демократична България" ще отиде на избори със спокойствието, че сме хора на здравия разум.", посочи Иванов.

Христо Иванов коментира заявеното от Слави Трифонов намерение "Има такъв народ" да излезе от преговорите за кабинет така:

"Въпросът е дали търсим как да избягаме от отговорност или да намерим решение за страната. Ако търсим как да спасим егото си, това е подходящо. Въпросът не е кой на кого е обиден, не колко е трудно, а каква отговорност си готов ти да поемеш за страната. Нашият отговор е ясен, той се съдържа и в този запис и не позволявайте гербаджийската пропаганда, която иска да закара заедно с ДПС страната в още по-голяма криза, само и само, за да се реабилитира през тази криза."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сайнц пред Льоклер и Верстапен във втората тренировка преди Гран при на Франция
Сайнц пред Льоклер и Верстапен във втората тренировка преди Гран при на Франция
БДЖ спира безплатния жп транспорт за украински граждани
БДЖ спира безплатния жп транспорт за украински граждани