НОВИНИ

Христо Проданов: БСП не могат да отидат на преговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 04.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Политика
Слушай новината

БСП не могат да отидат на преговори с партии като ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", които са свалили управляващата коалиция. Това каза в предаването "Още от деня" членът на изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов.

Той заяви, че БСП отказват да подкрепят първия мандат за съставяне на правителство, биха подкрепили мандат на "Продължаваме промяната".

"Политическата логика изисква да бъдеш последователен. В тази връзка ние в последните шест-седем години сме категорични в отношението си към ГЕРБ и ДПС. По този повод не е нормално и е лъжа към избирателите да отидем и да правим съвместни разговори и опити за правителство с ГЕРБ", каза Христо Проданов.

"В 47-ото Народно събрание трите партии, които свалиха управляващата коалиция - ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", сега българските избиратели са им дали пълен мандат да могат да съставят правителство. Трите партии имат повече от 130 народни представители, което е изключително сериозно политическо мнозинство", каза той.

БСП е европейска партия, тя защитава изконните национални интереси и българските ценности. И държи на това ние да сме в Европа, която просперира, подчерта Проданов. И заяви категорично, че при първия мандат партията няма да подкрепи ГЕРБ.

"По простата причина, че сме заявили твърдо и доказали, че с ГЕРБ и ДПС няма как да участваме в управление", повтори той.

Проданов смята, че е важно да се състави кабинет, но, по думите му, в политиката трябва да има някакви принципи, които да се спазят.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преброяване 2021: Мандатите биха се променили, ако данните бяха приложени сега
Преброяване 2021: Мандатите биха се променили, ако данните бяха приложени сега
Елин Топузаков: Целта на дубъла на Левски е да обиграва юноши, които да израснат
Елин Топузаков: Целта на дубъла на Левски е да обиграва юноши, които да израснат