Хванаха с подкуп инспектор от пожарната в Плевен

от БНТ
14:00, 21.11.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
хванаха подкуп инспектор пожарната плевен

Вчера е задържан в момент на получаване на подкуп инспектор от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр.Плевен, ПАБ в гр.Плевен, съобщиха от прокуратурата.

Подкупът е поискан, за да не извърши действия по служба - съставяне на задължително предписание за отстраняване на нарушение и съставяне на акт за нарушение във връзка със строителен обект, находящ се в гр.Плевен.

Инспекторът настоявал, че при изграждането на жилищна сграда не са спазени противопожарни правила и норми за безопасност, което щяло да доведе до спирането строителните дейности до отстраняването на нарушенията. За да не уведоми Дирекция "Строителен контрол" за констатираното нарушение, инспекторът поискал сумата пари, при получаването на които е задържан.

В резултат на проведените действия са събрани достатъчно доказателства и лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като предвидената наказание е лишаване от свобода до шест години и глоба. Събират се доказателства и за предишни подобни прояви на същия служител по отношение на други лица и строителни обекти.

С оглед високата степен на обществена опасност лицето е задържано от Окръжна прокуратура за 72 часа, с цел осигуряването му пред Окръжен съд - Плевен за решаване въпроса за мярката му за неотклонение.

Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Аустрелиън Оупън" се отлага за февруари или март?
"Аустрелиън Оупън" се отлага за февруари или март?
Катастрофа спря движението през Хаинбоаз
Катастрофа спря движението през Хаинбоаз