НОВИНИ

Хванали мигрантите на "Тракия", защото бусът им спукал гума

bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 30.03.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

41 мигранти бяха заловени на автомагистрала "Тракия". Всички са в добро здраве, въпреки че са пътували в неголям товарен бус.

Тази сутрин бусът, който превозвал мигрантите, спукал гума и шофьорът спрял да я смени. В този момент преминал патрул на магистрална полиция, който направил проверка. Така в товарното отделение на неособено големия бус полицаите преброили 38 души и още 3 на предната седалка. Въпреки малкото пространство, в което били натоварени, всички са добре.

Какъв е профилът на мигрантите? Става дума само за мъже на възраст между 20 и 30 години. 40 са от Афганистан, има и един от Йордания.

Те са закарани в Районното полицейско управление в Раковски. След като приключат разпитите предстои да бъдат настанени в миграционен център.

Шофьорът е направил пълни самопризнания. Той е български гражданин на 39 години, с предишни криминални прояви, родом от Свиленградско. По думите му той е качил мигрантите от къща в свиленградско село и срещу заплащане трябвало да ги закара до бензиностанция край София.

Към този момент от прокуратурата отказаха да съобщят каква е сумата, която е получил.

Става въпрос за 41 лица със. По принцип наказанието, което законът предвижда, е лишаване от свобода от 1 до 6 години, както глоба от 5000 до 20 000 лева. Всичко ще бъде установено в хода на разследването. На този етап повече информация кой какви пари е плащал и взимал, обещавал, не можем да споделим. Микробусът е тип фургон. Радваме се, че никой от тях не е пострадал, каза Атанас Илиев – заместник районен прокурор.

За момента още текат действията и разпитите с тях, защото говорят специфичен диалект и имахме леки затруднения с откриване на преводач, в момента се работи с тях, казват, че са искали да стигнат София, това е първоначалната им цел, каза Пламен Иванов – началник на РУ-Раковски.

Автор: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сърбия над 300 бежанци бяха ваксинирани
В Сърбия над 300 бежанци бяха ваксинирани
Трябва ли бременните да се имунизират - ще решат лекарите
Трябва ли бременните да се имунизират - ще решат лекарите