НОВИНИ

И Стефанос Циципас се отказа от Финалите на АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:06, 17.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
стефанос циципас отказа финалите атр
Слушай новината

Световният №4 Стефанос Циципас стана второто голямо име, което прекрати предсрочно участието си в заключителния турнир на АТР в Торино.

Гъркът последва примера на италианеца Матео Беретини, който вчера също се оттегли от надпреварата и бе заменен от своя сънародник Яник Синер.

Отказът на Стефанос е продиктуван от контузията в рамото, която го измъчва през последните няколко седмици и също така го извади от Мастърс турнира в Париж преди две седмици.

Въпреки тези си проблеми, Циципас излезе на корта за първия си мач в Торино в понеделник вечер срещу Андрей Рубльов, но загуби от руснака с 4:6, 4:6.

Днес по програма гръцкият тенисист трябваше да се изправи срещу Каспер Рууд в мач от вечерната сесия, но сега неговото място в турнира ще бъде заето от британеца Камерън Нори, за когото това ще бъде дебют на Финалите на АТР.

Влизането на Нори в турнира маркира и първия случай в надпреварата от 2005 година насам, когато се налага и двете резерви да влизат в игра. Тогава, Мариано Пуерта и Фернандо Гонзалес заменят съответно контузените Рафаел Надал и Андре Агаси.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски удължи договора на вратар
Левски удължи договора на вратар
България открива почетно консулство в Словения
България открива почетно консулство в Словения