НОВИНИ

Ига Швьонтек и Елена Рибакина продължават напред на турнира в Рим

ига швьонтек арина сабаленка спорят втора поредна година титлата щутгарт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:11, 14.05.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на клей в Рим от сериите УТА 1000.

Полякинята се справи с 6:2, 6:0 с украинката Леся Цуренко за само 77 минути игра, като успя да спечели 12 поредни гейма във втори пореден мач. Изненадващо Цуренко откри двубоя с пробив, а след това взе и първото си подаване, за да поведе с 2:0. До края на мача обаче украинката не спечели нито един гейм повече, като така Швьонтек вече има три спечелени сета на нула в общо четири изиграни на турнира в италианската столица.

В следващия кръг двукратната шампионка на "Ролан Гарос" ще играе с победителката от мача между Дона Векич от Хърватия и Людмила Самсонова от Русия.

Към четвъртия кръг в Рим продължава и поставената под №7 Елена Рибакина. Националката на Казахстан водеше с 4:3 гейма срещу Анна Калинская, когато рускинята се отказа заради травма.

В следващия кръг Рибакина ще има за съперничка чехкинята Маркета Вондроушова, която победи със 7:5, 6:3 поставената под №9 Мария Сакари от Гърция.

В сблъсък между две бивши шампионки от "Ролан Гарос" латвийката Йелена Остапенко пречупи чехкинята Барбора Крейчикова със 7:6(2), 6:0. Крейчикова водеше с 5:1 гейма в първия сет, но не успя да постигне нищо с преднината си и в крайна сметка допусна загуба.

За място на четвъртфиналите Остапенко ще играе с рускинята Дария Касаткина, която се наложи със 7:5, 4:6, 7:6(2) над Юлия Грабер от Австрия.

Напред в турнира продължават още испанката Паула Бадоса и чехкините Мари Боузкова и Каролина Мухова, като особено впечатляващ бе успехът на Боузкова, която се наложи с 4:6, 6:2, 6:2 над американката Коко Гоф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елин Топузаков и Тодор Янчев не са доволни от спечелената точка в столичния двубой
Елин Топузаков и Тодор Янчев не са доволни от спечелената точка в столичния двубой
Голово равенство в столичното дерби между ЦСКА 1948 и Левски
Голово равенство в столичното дерби между ЦСКА 1948 и Левски