НОВИНИ

Играчите на Уориърс, Никс и Нетс ще бъдат задължени да се ваксинират

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:02, 02.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
играчите уориърс никс нетс бъдат задължени ваксинират
Слушай новината

Играчите на Голдън Стейт Уориърс, Ню Йорк Никс и Бруклин Нетс трябва да бъдат ваксинирани, за да имат право да играят на родна земя, взеха решение от НБА в сряда, според многобройни медийни доклади.

Новите закони, приети в Сан Франциско и Ню Йорк, изискват всички хора на възраст над 12 години да бъдат ваксинирани, за да биват допускани до определени събития или места.

Изброените места включват Чейс Център в Сан Франциско, Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк и Барклис Център. Изключения са възможни, ако могат да се посочат медицински или религиозни причини.

Законите на двата града предвиждат изключения за гостуващите отбори, което означава, че само Уориърс, Никс и Нетс ще бъдат засегнати от тези правила сред клубовете от НБА.

Според "The Athletic" всеки играч, който стане недостъпен поради неваксиниране, може да бъде санкциониран с намалена заплата, глоба или дори да бъде отстранен от работа.

Според многобройни доклади, от НБА вече са информирала клубовете си, че целият персонал на отбора и арената, който влиза в близък контакт с играчите, трябва да бъде ваксиниран преди началото на новия сезон на 19 октомври.

Нетс и Уориърс ще изискват от всички фенове на възраст над 12 години да представят доказателства за ваксинация, за да бъдат допуснати до мачовете през следващия сезон, съобщава "The Athletic".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Хората с деменция ще станат 139 милиона до 2050 г.
СЗО: Хората с деменция ще станат 139 милиона до 2050 г.
НС ще заседава извънредно на 7 септември за актуализацията на бюджетите на НЗОК и ДОО
НС ще заседава извънредно на 7 септември за актуализацията на бюджетите на НЗОК и ДОО