НОВИНИ

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са добри отбори

Наставникът на България говори седмица преди отпътуването на "трикольорите" за Баку, където те ще се включат в приятелския FIFA Series, а техни съперници в него ще бъдат именно Танзания (22 март) и Азербайджан (25 март)

Илиан Илиев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 14.03.2024
Чете се за: 04:00 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде интервю за сайт в Азербайджан по повод гостуването на "лъвовете" в Баку за участие в приятелския турнир FIFA Series.

Надпреварата в азербайджанската столица ще се проведе в периода 22-25 март, като родният тим ще срещне последователно съставите на Танзания (22 март) и Азербайджан (25 март).

Двата мача ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 и на нашия сайта bntsport.bg!

Малко повече от седмица преди тези двубои Илиан Илиев сподели, че очаква интересни мачове в Баку и уточни, че липсата на някои футболисти от групата се дължи на факта, че те ще трябва да помогнат на младежкия национален отбор до 21 г., който има важна среща с Полша в европейските квалификации.

Цялото интервю със селекционера на българския национален отбор:

- Този месец вашият отбор ще участва в мини-турнира от FIFA Series в Баку. Ще доведете ли повечето играчи от първия отбор тук или искате да тествате други играчи?

Поканихме 26 футболисти, 14 от които играят в чужбина. Някои от играчите, които виждаме в националния отбор, ще отидат в младежкия отбор. Факт е, че българския национален отбор до 21 години го очакват много важни квалификационни мачове.

- В Баку ще играете с Азербайджан и Танзания. Какво ще дадат тези мачове на вашия отбор?

Първо искам да отбележа, че приехме предложението да участваме в този турнир, тъй като Азербайджан създава много добри условия за нас и освен това няма да се налага да пътуваме твърде далеч заради тези два мача. Националният отбор на Азербайджан е сериозен съперник. Това е отбор, който победи Швеция с 3:0 и заслужава уважением, тъй като в него има много играчи от Карабах, който се състезава успешно в Лига Европа. Междудругото вече се разбрахме да проведем още един приятелски мач с Азербайджа и в България. Танзания също са добър отбор, който участва в последната Купа на африканските нации. Ще бъде интересно да се изправим срещу тях.

- Интересното е, че много българи играха в Азербайджан, но сега вече не са тук. С какво мислите, че е свързано това?

Като старши треньор на Черно море и националния отбор на България смятам, че би било добре български футболисти да играят в азербайджанското първенство, защото то е конкурентно.

- Какво можете да кажете за представянето в Карабах на двамата Андраде – Патрик и Леандро, които преди това играха под ваше ръководство в Черно море? Общувате ли с тях?

Следим представянето на нашите бивши играчи. Доволни сме от успеха на Патрик и Леандро. Но честно казано, не общувам често с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

- Азербайджанският защитник Джалал Хюсейнов играе за българския Арда. Виждал ли сте играта му и какво можете да кажете за него?

Като старши треньор на Черно море съм гледал всички мачове от българското първенство. Хюсейнов го познавам много добре. Той е млад. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Траур в Сумска област: Масирана руска атака в Харков
Траур в Сумска област: Масирана руска атака в Харков
Може ли България да остане без щангисти на Олимпийските игри в Париж 2024?
Може ли България да остане без щангисти на Олимпийските игри в Париж 2024?