НОВИНИ

Илиан Илиев пред БНТ: Трябва да търсим първото място в групата (ВИДЕО)

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
19:59, 08.02.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
илиан илиев бнт търсим първото групата
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев застана пред камерата на БНТ минути след края на церемонията по теглене на жребия за следващото издание на Лигата на нациите, за да коментира попадането на "лъвовете" в една група с тимовете на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

Опитният наставник беше категоричен, че трикольорите трябва да се борят за първото място в крайното подреждане, но в същото време подчерта, че съперниците ни не са подценяване.

"Няма значение дали сме доволни от жребия или не. Важното е да гледаме реално на нещата, защото си спомняте какво се говореше, след като научихме групата за предишните квалификации. Можеше да бъде и по-тежко - избегнахме Швеция, срещу която имаме неприятен баланс. Не бива нито да подценяваме нашите противници, нито да ги надценяваме. Имаме четири контроли до началото на Лигата на нациите, в които трябва да изградим някакъв стил. Разбира се, трябва да търсим първото място в групата", заяви Илиев.

"Знаем израстването на Люксембург в последните години. Северна Ирландия и Беларус не са направили нещо "уау" в последно време, но видяхме в последните квалификации, че когато подценим някого, после страдаме", продължи той.

Родният специалист изрази още и задоволството си от факта, че до началото на битките в Лигата на нациите България ще изиграе контролни срещи със съставите на Азербайджан и Танзания.

"Доволни сме, че ще изиграем четири проверки. Азербайджан е точно такъв съперник, какъвто може да срещнем в Лигата на нациите, докато Танзания са нелош отбор, който участваше на Купата на африканските нации. Това са добри контроли и най-важното е, че ще се проведат на едно място", сподели треньорът на Черно море.

"Със сигурност няма да има много промени. Има все още време до тези мачове, така че ще направим един разширен списък, а когато наближи датата за начало на лагера, ще обявим една група от 25-26 футболисти, които да играят и в двата двубоя", завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради пожар е затворен пътят София - Варна на разклона за с. Кесарево
Заради пожар е затворен пътят София - Варна на разклона за с. Кесарево
Разпитват свидетели в процеса срещу Николай Малинов
Разпитват свидетели в процеса срещу Николай Малинов