НОВИНИ

Илиана Раева: Конкуренцията диша!

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:00, 09.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
илиана раева направихме програма максимум дисциплини
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на БФХГ Илиана Раева използва страницата си във Фейсбук, за да коментира завършилото днес световно първенство по художествена гимнастика за девойки, което се проведе в Клуж-Напока, Румъния.

В хода на шампионата българските гимнастички спечелиха общо 6 медал - 3 златни и 3 сребърни, а Раева написа, че е "щастлива и горда" от това постижение.

Основното, на което обаче обърна внимание ръководителят на БФХГ бе нарастващата конкуренция в спорта, която се дължи на огромната мотивация на гимнастичките от различните страни. Според Раева това е и резултат от "огромния скок на съдийството", който, по нейни думи, е заслуга на президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към международната федерация (ФИГ) Ноха Абу Шабана.

Ето и какво написа Илиана Раева:

"Поредно състезание под ръководството на Ноха Абу Шабана, изпълнено с непредвидимост, огромен адреналин и максимална обективност, доколкото е възможна в нашия спорт.

За пореден път ще напиша, КОНКУРЕНЦИЯТА ДИША! Когато румънка плаче, че е без медал, когато американка е медалистка, когато полякиня е световна шампионка… това означава истинска и жива конкуренция. Претенции (абсолютно основателни) имам само за получен един златен медал, но на фона на всичко останало, моята претенция е незначителна. Много внимателно следях съдийството, разбира се, има накъде да се усъвършенства, но "скокът" е огромен и това показва една значителна мотивация в треньорите и състезателите.

Видях силни съчетания, видях и много добри композиции. Тази положителна промяна в съдийството ще доведе до още по-голямо развитие на спорта ни. Дано тази тенденция се запази. Респект, Ноха Абу Шабана! Респект, дами от ТК!

На фона на тази конкуренция, България отново блестеше и показа огромно израстване.
Щастлива и горда съм с момичетата, треньорите и целия екип!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин с още една титла на европейското за юноши, световен рекорд за юноши и покрит норматив "А" за Париж 2024
Петър Мицин с още една титла на европейското за юноши, световен рекорд за юноши и покрит норматив "А" за Париж 2024
Над 12 часа продължи акцията за спасяването на пострадала жена в Пирин
Над 12 часа продължи акцията за спасяването на пострадала жена в Пирин