НОВИНИ

Илиана Раева очаква много силна конкуренция за златния медал в многобоя на световното първенство във Валенсия

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 23.07.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
илиана раева повече години левски тероризиран група маргинали
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на БФХГ Илиана Раева използва страницата си във Фейсбук, за да коментира случващото се на състезанието от Световната купа в Милано, Италия.

Вчера в надпреварата в многобоя Стилияна Николова заслужи бронзовото отличие, а Раева изрази мнение, че ако тя успее да си изиграе композициите без грешка би била недостижима. В същото време ръководителят на родната централа написа още, че другата ни представителка Боряна Калейн "не е успяла да покаже съчетанията си", но ще има шанс във финалите на отделните уреди.

Обобщавайки видяното в италианския град, Илиана Раева прогнозира, че ни очаква оспорвано световно първенство във Валенсия след месец, като обърна внимание на това, че съдиите трябва да намерят решение за оценката за артистичност, тъй като тя "може да направи чудеса".

Ето я и цялата публикация на президента на БФХГ:

"Стилияна Николова играе ли, направи ли всичко... е недостижима. Тя е с най-голяма трудност! Паднаха й 3 точки на бухалки. Трудност, артистичност... всичко! Тя е УАУ! Още малко работа до Валенсия. Дария Варфоломеев справедливо е шампион. След Клуж казах, че много е напреднала. София Рафаели също е по-добре на това състезание. Силен състезател. Боряна Калейн не успя да представи съчетанията си на тази купа. И утре е ден... Буба има силна и атрактивна програма. Приятна изненада е Дария Атаманов. Много голям потенциал! Конкуренцията за златния медал във Валенсия ще бъде много силна и интересна.

Съдиите все още не могат да се справят с оценката за артистичност. Ако успеят, ще направят състезанията много атрактивни. Трудността е почти изравнена. Но оценката за артистичност може да направи чудеса в художествената гимнастика. Дано съдиите по-бързо се справят с нея!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма завърши с положителен баланс на турнира в Нагоя
Аоияма завърши с положителен баланс на турнира в Нагоя
Почетоха паметта на Никола Вапцаров на Гарнизонното стрелбище в София
Почетоха паметта на Никола Вапцаров на Гарнизонното стрелбище в София