НОВИНИ

Илиана Раева се срещна със спортния министър Радостин Василев

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:48, 14.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Илиана Раева
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева се срещна лично с министъра на младежта и спорта Радостин Василев, след като вчера между двете страни прехвърчаха искри.

Всичко започна вчерашния следобед, когато Раева обвини министъра в целенасочени нападки към нея заради спора на Радостин Василев с нейния съпруг Наско Сираков относно козирката на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Отговорът на спортния министър обаче не закъсня и по време на своя извънреден брифинг по-късно през деня той заяви, че на база на неговите наблюдения "БФХГ се е ползвала с изключителен комфорт финансов в сравнение с другите федерации" и също така сподели, че Илиана Раева е билa облагодетелствана от мафията.

Последва ново изявление на президентa на федерацията по художествената гимнастика, в което Раева сподели, че думите на министъра са целенасочена атака към нея и семейството ѝ, обвинявайки Радостин Василев в опит "да я демонизира".

Все пак към края на вечерта напрежението между двете страни изглежда вече беше потушено, като министър Василев изказа своето уважение към Илиана Раева и я покани на официална среща, а тя от своя страна обяви, че "оценява тази подадена ръка и с удоволствие ще отиде на срещата".

Днес срещата между двете страни стана факт, а след нейния край президентът на БФХГ обяви във Фейсбук, че "недоразуменията са били изчистени".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посолството на САЩ: Не сме повдигали въпроси за "македонско малцинство" пред София
Посолството на САЩ: Не сме повдигали въпроси за "македонско малцинство" пред София
"Главна инспекция по труда" вече е с нов изпълнителен директор
"Главна инспекция по труда" вече е с нов изпълнителен директор