НОВИНИ

Илиана Раева: Световното първенство по художествена гимнастика ще е под егидата на българската шевица

bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 10.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

България отново ще е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика. В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" президентът на федерацията Илиана Раева каза, че една такава организация е много сериозна, а ние винаги се стремим по някакъв по-специален начин да представяме България на едно такова първенство.

"Тази година световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица. Целият брандинг в залата ще бъде със шевица. Има и една много интересна изненада - 100 каба гайди ще открия състезанието на 14 септември, както и олимпийските ни шампионки. Веднага след официалното откриване вечерта, започват финалите на обръч и топка, на първите два уреда в индивидуалното представяне. Впечатляващ брой гимнастички - 85 в индивидуалното, 30 ансамбъла и рекорден брой участия на световни първенства - 62 държави. А на миналото световно първенство бяха 58 страни. Много се разширява географията на художествената гимнастика", каза Илиана Раева, президент на Федерацията по художествена гимнастика.

Тя разкри, че талисманът на първенството ще бъде Хитър Петър - в тона на шевицата и на българския фолклор. Раева обаче не уточни кой ще бъде той, но загатна, че е една много обичана личност, но зрителите ще се насладят и ще имат възможността да комуникират с него, когато дойдат в залата.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алкарас и Рууд заслужиха местата си на финала на US Open
Алкарас и Рууд заслужиха местата си на финала на US Open
Швьонтек и Жабер определят новата шампионка в Ню Йорк
Швьонтек и Жабер определят новата шампионка в Ню Йорк