НОВИНИ

Илиана Раева: Това, което виждам ми дава още повече сили и увереност да работя за художествената гимнастика

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:05, 20.05.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
илиана раева виждам дава повече сили увереност работя художествената гимнастика
Снимка: БФХГ
Слушай новината

Президентът на БФХГ Илиана Раева използва страницата си във Фейсбук, за да изрази гордостта си от устрема на българската художествената гимнастика, след като беше специален гост по време на два турнира, които се проведоха в София и Стара Загора.

Раева сподели, че не е само щастлива от бързото развитие на спорта у нас, а изрази мнение, че гимнастиката се грижи още за "правилното израстване и възпитанието" на момичетата.

По думи на ръководителят на БФХГ тя е изключителна щастлива от видимите резултати и именно това ѝ дава "още повече сили и увереност да работи за Художествената гимнастика!".

Ето и какво още написа Илиана Раева:

"Щастлива съм и се гордея!

Българската художествена гимнастика създава не само “златни момичета” и “диаманти”, а и прекрасни момичета с отношение към танца и музиката. Възпитава характери, изгражда ценностна система, култура и усет към естетичното. Малките момиченца, които пълнят залите по художествена гимнастика в много градове в страната от ранно детство възпитават телата си да се движат, огъвкавяват, а това е толкова важно за тяхното здраве. От малки пътуват по градовете на страната, а някои дори в други държави на състезания и обогатяват своите знания, научават се да живеят извън семейната среда, да имат отношение към групата, колектива, състезанието.

Нашите клубове провеждат над 25 международни турнира в годината. Само вчера присъствах на два от тях - “Купа Славия” и приз Емилия Бонева в София и “Феи под липите” в Стара Загора. На първия имаше 1000 участнички, на втория 700! Подсигурени бяха медали, купи, множество подаръци. Залите бяха пълни! Щастлива съм и се гордея с устрема на българската художествена гимнастика във всичките и нива - елитен спорт, национален отбор, държавни първенства и клубен спорт!

Нямаме нужните условия по отношение на материалната база за развитието на гимнастиката за всички нива, но работата ни не върви, а лети!

Вече имаме 76 клуба по художествена гимнастика в страната!!
Залите са пълни и интересът е огромен. По този начин държим момичетата далече от алкохол, наркотици, затлъстяване, обсебване от компютрите… Грижим се за правилното им израстване и възпитание. Създаваме прекрасни, стройни и красиви млади дами.

Това, което виждам ми дава още повече сили и увереност да работя за Художествената гимнастика!

Благодаря ви, колеги!
Браво! Гордея се с вас и ви желая здраве, за да не спирате полета си!
Обичам ви!"

Не пропускайте решителната фаза от европейското първенство по художествена гимнастика, за да проследите докъде ще стигнат българските представителки НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" в нов вариант и в нов дом
Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" в нов вариант и в нов дом
Казанлък избра своята Царица Роза (СНИМКИ)
Казанлък избра своята Царица Роза (СНИМКИ)