НОВИНИ

Има задържан за убийството във Велинград

bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 29.08.2022
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Убийство на дългогодишна общинска съветничка потресе Велинград. Екатерина Каферинова е била удушена в дома си след скандал за голяма сума пари. За убийството има задържан, който е направил самопризнания.

Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство по случая и иска постоянен арест за извършителя. Основната версия на разследването е неуредени бизнес и финансови отношения.

Убийство във Велинград, жертвата е дългогодишна общинска съветничка

На улицата, на която е къщата на Екатерина Каферинова, от разсъмване е шумно. Тази сутрин близка приятелка на общинската съветничка дойде да я търси за обичайното им сутрешно кафе. И остана шокирана от новината за убийството.

Сигналът за трагичния инцидент е подаден снощи от 73-годишния Минчо Столарски, който е направил и самопризнания, че той е извършил престъплението.

Пред разследващите обяснил, че дошъл във Велинград за рождения ден на Екатерина Каферинова. Но ден след празника между двамата избухнал скандал за стар заем в голям размер, който общинската съветничка още му дължала.

"Точният размер на сумата предстои да бъде изяснен в хода на разследването. Касае се за няколкостотин хиляди лева", заяви Паун Савов, говорител на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

В пристъп на афект Столарски изгубил контрол и удушил 72-годишната общинска съветничка в дома ѝ.

"На място е установено, че по тялото на жената има следи от насилие и травми в областта на шията", допълни Албена Кузманова, окръжен прокурор на Пазарджик.

По информация на прокуратурата Столарски и Каферинова до този момент са били в добри отношения, като имали и общ бизнес за недвижими имоти. Във Велинград днес бяха потресени от бруталното убийство, а институциите промениха работните си планове.

"Жена, която е професионалист в работата си, многократно избирана. Винаги в нейно лице съм чувствал подкрепа и общинският съвет с доста уважение гледаше на нея, защото има голям опит и работата ѝ се оценяваше високо в общинския съвет", добави кметът на Велинград Костадин Коев.

"Имаме насрочена извънредна сесия за утре, но не знам дали ще я проведем или не. Шокът е голям за всички нас", каза още Любомир Перчинков, председател на Общински съвет Велинград.

Минчо Столарски е задържан за 72 часа. След това от прокуратурата ще бъде внесено искане до Окръжен съд-Пазарджик за неговия постоянен арест.

Репортер: Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще бъдат установени възрастта и самоличността на сириеца, шофирал автобуса с мигранти в Бургас?
Как ще бъдат установени възрастта и самоличността на сириеца, шофирал автобуса с мигранти в Бургас?
Актуализация на Бюджет 2022 е невъзможна, МФ предвижда рекорден дефицит догодина (Обзор)
Актуализация на Бюджет 2022 е невъзможна, МФ предвижда рекорден дефицит догодина (Обзор)