НОВИНИ

Опасно стълбище в един от най-населените квартали в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 29.08.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Опасно стълбище в един от най-населените квартали в Благоевград. Заради ремонтни дейности, преминаването през района е доста рисково.

Като след силно земетресение или военни действия. Така изглежда след започналия ремонт стълбището, което свързва улиците "Васил Априлов", "Неофит Рилски" и "Борис Сарафов". А при всяко минаване по тях, хората настръхват.

Вече повече от месец ремонтните дейности тук са спрени, а гледката изглежда ето по този начин.

От Община Благоевград, които са възложили ремонта на частна фирма, казаха, че отговорност за забавянето носи изпълнителят.

"Има сключен договор още от миналата година към 6 месец 2021 година и има достатъчно време оттогава до сега да се направи най-добрата логистична организация. 2 седмици имаме междинно забавяне на графика, който изпълнителят е оферирал. Имаме уверението на изпълнителя, че това е прецедент и за самия него, тъй като е бил излъган от доставчици", коментира инж. Любомир Треновски, директор на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност" към Община Благоевград.

От общината добавиха още, че ремонтът ще бъде възстановен до седмица и до средата на месец септември стълбището ще бъде напълно завършено. А през тези няколко седмици, всяко слизане и изкачване по стълбището ще продължава да бъде истинско предизвикателство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният министър: Постигнато е споразумение да удвоим капацитета в Александруполис
Енергийният министър: Постигнато е споразумение да удвоим капацитета в Александруполис
Споделен офис на плажа - какви са предимствата
Споделен офис на плажа - какви са предимствата