НОВИНИ

Убийство във Велинград, жертвата е дългогодишна общинска съветничка

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 29.08.2022
7286
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Убийство във Велинград. По информация на БНТ общинската съветничка Екатерина Каферинова е била убита снощи в дома си. Има заподозрян и задържан, образувано е досъдебно производство, потвърдиха за "По света и у нас" от пресцентъра на МВР.

Вижте и още във включването на Димитър Димитров.

Сигналът е подаден малко преди 21.00 часа снощи. Заподозрян е мъж, който сам е съобщил за убийството на телефон 112. Към момента няма данни жертвата да е получавала заплахи. Сигналът за убийството е подаден от възрастен мъж, който е брат на собственик на местен хотел.

Кметът на Велинград Костадин Коев съобщи нови подробности за убийството на общинския съветник Екатерина Каферинова и евентуалният извършител Минчо Столарски.

"Това лице не го познавам и не зная изобщо в какъв период от живота са живеели на семейни начала с госпожа Каферинова.... Това, което знаем от самопризнанията е, че я е удушил. Оттам насетне нищо повече не знаем. Криминалистите ще излязат с цялата версия, след като излязат първите резултати. Той го е разказал, бил задържан и е отведен. Това е било преди години, преди 2015 година са имали някакви отношения двамата. Сега какви са били отношенията...аз госпожа Каферинова я познавам след 2015 година, след встъпването ми в длъжност като кмет на Велинград, тя като общински съветник. Личният живот по какъв начин е протекъл, просто нямам никаква информация. Тя е седми мандат общински съветник. Жена, която е професионалист в работата си, многократно избирана. Винаги в нейно лице съм чувствал подкрепа и Общинският съвет с доста уважение гледаше на нея, защото има голям опит и работата ѝ се оценяваше високо в Общинския съвет", коментира Костадин Коев, кмет на Велинград.

Екатерина Каферинова от 20 години е общински съветник от Българския земеделски народен съюз. Към момента един от мотивите за убийството е неизяснени финансови отношения. Очаква се по-късно днес да има пресконференция, на която да бъдат съобщени подробности.

Екатерина Каферинова е общинският съветник с най-дълъг стаж в местния парламент, където е неизменно от 1995 г., а в периода 1995 - 1999 г. бе и негов председател. Каферинова е и несменяем земеделски лидер в общината, както и дългогодишен член на управителните органи на БЗНС-Народен съюз, ЗНС и Народен съюз. Бизнес дейността ѝ е свързана с минералния плаж “Каферинова” до Градския стадион.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два от трите български екипажа на финала в рали „Барум"
Два от трите български екипажа на финала в рали „Барум"
Предимно слънчево време днес, следобед на места с дъжд
Предимно слънчево време днес, следобед на места с дъжд