НОВИНИ

Имало ли е преливане на гласове? Според ГЕРБ ДПС играе за ИТН

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:34, 18.07.2021
Чете се за: 05:32 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Според зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, в България партията е събрала близо 30 000 гласа повече от "Има такъв народ". Той подчерта, че победата на партията на Слави Трифонов е дошла с гласовете от чужбина. На брифинг днес ГЕРБ обвиниха ДПС в целенасочено преливане на гласове към "Има такъв народ" в емблематични райони в страната.

Кърджали, Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград, Мадан, Рудозем са районите, в които по думите на Даниел Митов се е случило преливането на гласове от ДПС към ИТН.

ДПС губи малко над 7000 гласа в тези региони, а ИТН има 10 000 - 11 000 гласа повече спрямо април също там. Цифрите изумително съвпадат - намаляването на гласовете за ДПС и увеличаването на подкрепата за ИТН, каза Даниел Митов.

Ние винаги сме твърдели, че има такава уйдурма и цифрите го доказват. Че ДПС играе за ИТН е факт, подчерта Бойко Борисов.

Президентът Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно е демонтирал предишното правителство, очевидно той му е дал такава задача, която по силата на българската Конституция е нелегитимна, допълни Митов.

Лидерът на ГЕРБ цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков пред "Медиапул", че известен политик от близкото минало купува гласове в районите на Враца, Монтана и Видин в полза на партия от известен етнос. Показа и цитат от агенция "Фокус", според която Рашков повтаря същата информация.

И изведнъж някой му дърпа ръчната спирачка рязко - това е Радев - президента, който знае за всичките тези сглобки и повече нито вие проявявате някакъв интерес и Аврамов вече е депутат, каза Борисов.

За ГЕРБ и за мене говори всеки ден, а защо не за този, който е купувал гласове, попита той.

Думи на Христо Иванов от последните дни накараха Борисов да заподозре задкулисни преговори, свързани отново с ДПС и БСП.

Ние нищо не коментираме само стискаме палци да остане служебното правителство, защото колкото повече стои, толкова повече антидемократът Румен Радев се дискредитира, каза Борисов.

Във въпросите си Борисов не подмина и ДФ "Земеделие", имотите на Рашков , ситуацията около лечението на служебния здравен министър Стойчо Кацаров в "Пирогов" и уволнението на проф. Балтов.

Слушах сутринта Кацаров-като казваш Кацаров ,това е Радев- корупция и липса на морал. Че е лекуван безплатно, по втория начин, без да плаща - това е ясно вече за всички, каза Борисов.

В рамките на три дни той си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път е ходил на контролен преглед, трети път не е лежал в болницата, в крайна сметка, той лъже, излъга всички български граждани. Питам подписвал ли е документи за доброволно лечение, вече и на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12-ти не е имал, каза бившият здравен министър проф. Ангелов.

Борисов нарече лекарите в "Пирогов" герои, за чиято работа фактите говорят. А за проф. Балтов се пошегува, че вече съжалява, че не са семейни приятели, а срещите им били само работни.

И те сега що да го ударят човека - те мислят, че удрят мен. Не, оставете го човека, той е професор, хирург, извинете му се! Жена му е Нина Чилова от НДСВ, Ники Василев, обади се бе!!!!! Кажи да оставят човека, коментира Борисов.

Помолен да коментира внесения сигнал и искането за отстраняване на главния прокурор, Борисов заяви, че не е виждал сигнала.

Ако е за тези сигнали, дето Пламен Узунов и другите си получават съдебни решения на телефоните, ясна ни е позицията - това е недопустимо в правосъдната система. Ние искаме честна прозрачна правосъдна система, но с такива като Бойко Рашков това не може да се случи.

Към момента няма промяна в позицията на ГЕРБ за неподкрепа в парламента на кабинет на ИТН.

По повод обвиненията на Бойко Борисов по-късно днес президентът Румен Радев заяви, че отдавна няма значение какво говори бившият премиер и всичко е само в негова вреда и във вреда на партията му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпада карантината за пристигащи от България в Англия и Шотландия
Отпада карантината за пристигащи от България в Англия и Шотландия
Премиерът Стефан Янев: Нека делото на Васил Левски бъде морален компас към политиците
Премиерът Стефан Янев: Нека делото на Васил Левски бъде морален компас към политиците