НОВИНИ

Премиерът Стефан Янев: Нека делото на Васил Левски бъде морален компас към политиците

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:00, 18.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Панихида в памет на Апостола на Свободата Васил Левски беше отслужена тази вечер в столичната църква "Св. София".

Край тази църква Васил Левски е минал, отивайки към бесилото. Свещеници и граждани, поканени от Общобългарския комитет "Васил Левски", се преклониха пред паметта на героя.

В богослужението взе участие и служебният премиер Стефан Янев.

Той каза, че днес е ден за почит и преклонение пред делото на Левски и всички наши възрожденци, жертвали живота си в името на България. Според Янев българските политици трябва да използват делото на Дякона като морален компас, който да ги води в правилната посока - на обществения интерес, на чиста и свята република, която Левски ни е завещал.

Не мисля, че е много подходящо в такъв ден да се занимаваме със злободневни теми, но е хубаво делото на Левски да бъде един морален компас към нашите политици и нека да те са водят от него, смята премиерът.

Д-р Стойчо Кацаров: Директорът на "Пирогов" е уволнен заради извършени нарушения

Още не е ясна цялата информация по случая, по който така се шуми. Предполагам, че гледните точки трябва да се видят и преценят - така премиерът Янев коментира въпроса трябва ли да бъде поискана оставката на здравния министър Стойчо Кацаров по повод скандала с "Пирогов".

Бойко Борисов: ДПС играха за "Има такъв народ"

Стефан Янев коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, казани по-рано, че служебният премиер "виси на врата на президента Румен Радев и ще го потопи".

"Не искам да влизам в такъв детайлен анализ, защото не съм чул за какво става въпрос. На кого вися на врата, кого ще потопя и т.н. Нека не влизаме в такава тематика, която е свързана със законите на физиката и някои други закони", коментира премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имало ли е преливане на гласове? Според ГЕРБ ДПС играе за ИТН
Имало ли е преливане на гласове? Според ГЕРБ ДПС играе за ИТН
Великобритания се отказва от масовата ваксинация на деца
Великобритания се отказва от масовата ваксинация на деца