НОВИНИ

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 18.07.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев и горещ ще е и днешният ден, като продължава да е в сила предупреждението за опасно високи температури и стойности между 32° и 37°, по Черноморието - между 29 - 32°. В седем области от западната половина от страната е обявен жълт код за валежи от дъжд, гръмотевични бури и условия за градушки. Ще духа умерен вятър от изток.

До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса до предимно ясно. Очакват се минимални температури в широки граници - между 16 и 24 градуса, а максималните - между 30 и 35 градуса.

Ще е предимно слънчево, като над източната половина от страната преди обяд ще има временни увеличения на облачността. В Западна България в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, и условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28 - 30°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югоизточен вятър.

В източната част на Балканския полуостров и районите около Егейско море времето ще се задържи слънчево и горещо. Над западната половина ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, на места временно интензивни и значителни по количество, придружени и от гръмотевични бури.

У нас през следващите дни повече слънце ще има преди обяд. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони и градушки, във вторник главно в Северна и Западна България, в сряда на повече места в Източна, а в четвъртък и петък само на отделни места из страната. Температурите постепенно ще се понижават и в петък максималните ще са между 25° и 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари в Калифорния засегнаха магистрала и наложиха евакуация
Пожари в Калифорния засегнаха магистрала и наложиха евакуация
Ливърпул ще предложи договор на Алисон до 2026 година
Ливърпул ще предложи договор на Алисон до 2026 година