НОВИНИ

Интензивни валежи и гръмотевични бури в някои части на страната

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 20.07.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста, привечер над западната половина от страната - купесто-дъждовна облачност и до полунощ на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици.

Главно в Северозападна България има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, но вечерта в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 – метра около 20°.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В неделя ще са главно в Централна, в понеделник - в Южна, а във вторник - в Източна България и планинските райони. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижат още, максималните в западните райони ще са около и под 30°, а в източните - все още до 35°-36°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради IT срива хаосът на летищата ще продължи и през почивните дни
Заради IT срива хаосът на летищата ще продължи и през почивните дни
Любослав Пенев няма да води Локомотив Пловдив в първия мач за сезона
Любослав Пенев няма да води Локомотив Пловдив в първия мач за сезона