НОВИНИ

Интензивни валежи в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
06:04, 01.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е предимно купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове в отделни райони временно интензивни и придружени с гръмотевици.

Значителни количества ще има на изолирани места в планинските райони. Вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад. Ще е хладно с максимални температури, в по-голямата част от страната, между 15° и 20°, до около 22° в отделни райони в Южна България.

По Черноморието ще има валежи от дъжд, в отделни райони временно интензивни, значителни по количество и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад, привечер от север. Ще е хладно с максимални температури 16 - 18°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала, само в най-южните райони привечер ще се усили до 3 бала.

Валежи от дъжд и в планините, над 2000 метра ще вали и сняг, по високите части ще бъде и мъгливо. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В средата на седмицата температурите ще се повишават, но ще остава сравнително хладно, особено в Източна България. Там ще има повече облачност и повишена вероятност за валежи. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево. В петък и събота вероятност за краткотрайни валежи има главно в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите областни управители на среща при премиера за изборите на 11 юли
Новите областни управители на среща при премиера за изборите на 11 юли
Проф. Пламен Карталов представи книгата си "Моят Вагнер"
Проф. Пламен Карталов представи книгата си "Моят Вагнер"