НОВИНИ

Интер приземи Шериф (Тираспол), но молдовците остават начело в групата

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:18, 20.10.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
интер приземи шериф тираспол молдовците остават начело групата
Слушай новината

Италианският шампион Интер нанесе първа загуба на Шериф (Тираспол) в групите на Шампионската лига, побеждавайки с 3:1 молдовския тим на своя стадион "Джузепе Меаца".

В Милано отборът на Симоне Индзаги записа първа победа в тази група D, което върна "нерадзурите" в битката за място на 1/8-финалите.

Интер започна по-добре срещата, но трябваше да чака едва до 35-ата минута, за да открие резултата. Автор на попадението стана Един Джеко, който се разписа с хубав изстрел от въздуха, след като Артуро Видал бе отклонил топката към босненеца.

Шериф (Тираспол) опита да отвърне чрез удар на Кристиано, който обаче бе отразен от вратаря Ханданович.

Стражът обаче остана безпомощен в 52-ата минута, когато Себастиан Тил изпълни перфектно пряк свободен удар, вкарвайки за 1:1

"Нерадзурите" реагираха мигновено и в 56-ата минута добра тяхна атака отляво завърши с удар на Перишич, който обаче се отби от страничния стълб на вратата на Шериф (Тираспол).

Две минути по-късно обаче ново нападение на Интер премина през Един Джеко, който подаде към Артуро Видал и чилиецът завърши атаката с гол, извеждайки отново домакините напред в резултата.

Голът на успокоението за Интер падна в 67-ата минута, когато след ъглов удар Дензъл Дъмфрис свали топката за Стефан Де Фрай и с прецизен изстрел нидерландецът оформи крайното 3:1.

Въпреки поражението, абсолютният дебютант в турнира Шериф (Тираспол) остава начело в подреждането с 6 точки, колкото има и Реал (Мадрид). Победата изкачи Интер до 3-та позиция с 4 точки, докато на дъното е Шахтьор (Донецк) само с един пункт.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затоплянето продължава
Затоплянето продължава
Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна
Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна