НОВИНИ

Искрен Веселинов: Гласуване по пощата ще взриви изборите и ще ги лиши от легитимност

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 13.01.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Отказът на "Обединени патриоти" да се срещнат с президента е едно обмислено решение, подчерта в "Още от деня" Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО.

Предложението за отказа е дошло от НФСБ.

"Ние се съгласихме с него, след консултациите на президента в понеделник, когато изведнъж на дневен ред се оказаха увеличаване на секциите зад граница, в смисъл извън ЕС, каквато е Турция, и гласуване по пощата, т. е. пускане на празен чек на г-н Ердоган да пусне колкото реши бюлетини в българските избори" - така аргументира решението за отказа на ВМРО Искрен Веселинов.

И подчерта, че ако искаме да взривим изборите и да ги лишим от всякаква легитимност - това е начинът гласуване по пощата.

"Това е една кутия на Пандора - ако я отворим, ще позволим в българския парламент да бъдат генерирани 10 или 15 депутати допълнително на ДПС и да превърнем ДПС в един незаобиколим политически фактор", заяви депутатът от ВМРО.

Според него така ще опорочим изцяло вота, "защото много от групите, които са в чужбина, са лесно контролируеми и лесно манипулируеми".

Веселинов посочи, че в писмото до президента, с което отказват консултациите, основната причина е, че тези консултации се ползват единствено за правене на различни внушения.

В парламента ще има изслушване на четирима министри за наводненията в последните дни, не искаме нищо да се замаскира, искаме ако има проблеми, да ги покажем, това не са невидими проблеми, за това е работено, каза Искрен Веселинов.

Според депутата от ВМРО проблемът е, че не е работено по тях 30 години и сега за един мандат се опитват да свършат неща, които са наслоени.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът отпуска средства за бизнес, образование и здравеопазване (ОБЗОР)
Кабинетът отпуска средства за бизнес, образование и здравеопазване (ОБЗОР)
Държавата отдели средства за пострадали при наводненията
Държавата отдели средства за пострадали при наводненията