НОВИНИ

Италианската футболна лига също започна разследване срещу Ачерби след скандала с расизъма

италианската футболна лига също започна разследване ачерби скандала расизъма
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 19.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианската футболна лига обяви във вторник, че е започнала разследване срещу защитника на Интер Франческо Ачерби по обвиненията в расизъм, отправени към него от футболиста на Наполи Жуан Жезус, съобщи АФП.

След двубоя между "нерадзурите" и все още действащия шампион на Италия бразилецът заяви, че Ачерби е "преминал границите".

"След като се започнахме с доклада на рефера, спортният съдия смята, че е нужно прокурорът на федерацията да разследва, за да се установи какво се е случило между играчите на Наполи Жуан Жезус и този на Интер Франческо Ачерби, отнасяйки се за расова дискриминация", съобщиха от Лигата в комюнике.

Припомняме ви, че заради разследването срещу себе си Франческо Ачерби напусна лагера на националния отбор на Италия, за който предстоят две приятелски срещи в САЩ.

От италианската федерация уточниха, че Ачерби "не е имал намерение да бъде расист", а при завръщането си в Милано 36-годишният футболист увери журналистите, че не е казал "нищо расистко".

Жуан Жезус обаче реагира на тези думи и написа следното в социалните мрежи: "Коментарите на Ачерби, които прочетох, не отговарят на действителността и с това, което ми каза и което се вижда и на видеата. Нетърпимо е, трябва да преборим расизма тук и сега".

Според различни информации Франческо Ачерби е заплашен от това да получи наказание от 10 мача, което може да сложи края на сезона му и да го лиши дори от участие на Евро 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойо Чолаков повика 12 състезатели за лагера на България U18 във Вършец
Стойо Чолаков повика 12 състезатели за лагера на България U18 във Вършец
100% хранителна несигурност в Газа
100% хранителна несигурност в Газа