НОВИНИ

Италия намеква за прекратяване на "Серия А"

bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 29.04.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Спорт

Напрежение между държавата и футбола в Италия относно подновяването на футболното първенство. Въпреки облекчаването на мерките в страната, правителството даде сигнали, че е твърде рано за рестарт на Серия А. Спортният министър Винченцо Спадафора дори намека за анулиране на сезона, както направиха във Франция и Нидерландия.

Изказването на Спадафора попари надеждите за рестарт на сезона в Италия, след като само преди няколко дни правителството даде зелена светлина на професионалните отбори за подновяване на тренировки от 18 май.

Винченцо Спадафора: Разрешаването на открити тренировки абсолютно не означава подновяване на първенството. Ако бях президент на футболен клуб, бих помислил преди всичко как да подновим безопасно футбола през новия сезон, който трябва да започне в края на август. Решенията на други държави - например Франция вчера, също може да ни накара да следваме тази линия.

Противоречивите сигнали на властите по въпроса предизвикват сериозно напрежение. Голмайсторът на Лацио Чиро Имобиле определи като дискриминация евентуално решение за прекратяване на сезона.

"Не знаем какво да правим. Ако първенството няма да започне отново, кажете го ясно!", възкликна нападателят пред "Гадзета дело спорт".

"Това не е тенис мач, във футбола има физически контакт, което може да е опасно за здравето. Връщането към футбола все още е далеч", отсече заместник-министърът на здравеопазването Пиерпаоло Силери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптер на НАТО изчезна над Средиземно море
Хеликоптер на НАТО изчезна над Средиземно море
Европейската мрежа на автомобилните клъстери прогнозира фалити на заводи
Европейската мрежа на автомобилните клъстери прогнозира фалити на заводи