НОВИНИ

ИТН: Мафиотският модел на управление доновете си сменя, но целите - не

bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 06.06.2023
Чете се за: 04:07 мин.
У нас
Слушай новината

Гроздан Караджов от ИТН нарече кабинета "коалиция на лъжата".

"И аз вече не знам кога сте искрени - когато призовавате ББ сам да си даде имунитета или когато призовавате да се направи комисия за имунитетите, която да се влачи до приемането на поправките на конституцията. Знам, обаче, че на това му се вика рекет. Както бяха рекет така наречените преговорите за кабинет, разиграли се пред очите ни - или ще стане каквото ПП иска, или нищо. Явно цялата тази игра за борба с корупцията и изкореняване на модела на ГЕРБ са били само али-бали. Али-бали са и програмата ви, с която като смокиново листо искате да прикриете това правителство. Така поне си мислите, че не мирише, но истината е, че вони. Поне 200 души в залата сме "за" както еврозоната, така и "Шенген". Какво и от кого пазите лъжливи политици? На това ли викате промяна? За мен сте си чиста подмяна. Мафиотският модел на управление на държавата доновете си сменя, но целите - не. И вие сте носители на това ново управление на доновете.", каза Караджов.

Лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са срам за българската демокрация, заяви от парламентарната трибуна Филип Станев от ИТН.

"Господин Борисов, когато се погледнете в огледалото, виждате ли там Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ, Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов? Отговорът е да - виждате ги, защото сте едно и също нещо - срам за българската демокрация. 34 години след като тя се опита плахо да дойде в България и 34 години по-късно, след като се видя, че няма да дойде. Вместо демокрацията, в България дойдоха лъжата, лицемерието, подлостта, задкулисието, далаверата, долнопробния фалш и политическата мръсотия. Защото в новата управляваща коалиция ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ това всичкото е събрано в едно. Наричаме го редовен кабинет, но истинското име е Лигата на необикновените джентълмени измамници.

Вие сте политиците, които не просто измамиха своите избиратели, но и всички български граждани. Ротация на премиери ли, ротация на председатели на Народното събрание ли? Не, стига ала-бала! Очакват ни три неща - брутална кастрация на законността, девалвация на морала в политиката, позорна и фалшива лустрация на престъпността по висшите етажи на държавността.

Скоро всички вие, които измамихте българския народ, ще видите последната фаза на истината - и по площадите, и в избирателните урни. Урни, в които ще бъде положен прахът на вашата политическа смърт", каза Станев.

Днес ще бъде гласувано правителство, създадено от партии, които лъжат напълно безсрамно, заяви Тошко Йорданов

"От една страна са ПП, които лъгаха, че съществуват, за да унищожат ГЕРБ. До тях са ДБ, които лъжеха, че ДПС са най-голямото зло, което трови държавата и с тях на една маса няма да седнат. От другата страна пък са ГЕРБ, които твърдяха, че тези аматьори от ПП и ДБ са разсипали страната и са я хвърлили в хаос и сега ще дадат властта на същите тези аматьори, вероятно за да доразсипят страната".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Дренчев: "Възраждане" няма как да подкрепи кандидатурата на Денков за премиер
Николай Дренчев: "Възраждане" няма как да подкрепи кандидатурата на Денков за премиер
Прокуратурата разпита кмета на Варна за тръбата в езерото
Прокуратурата разпита кмета на Варна за тръбата в езерото