НОВИНИ

ИТН след консултациите при Радев: Ние в коалиция няма да влезем

bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 23.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Политика
Слушай новината

Ако успеем да стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да има кабинет са добри. Не търсим подкрепа от останалите партии, ние ще говорим на практична основа. Ние в коалиция с партии няма да влезем. Това каза след консултациите с президента за съставяне на правителство зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"В крайна сметка отговорността за представяне на кабинет е наша, съставът на МС също е наша отговорност, защото няма коалиционни партньори, няма коалиции. Ще има основни посоки, ако ги удовлетворява останалите партии, ще има кабинет. Ние в коалиция с партии няма да влезем. Ще проведем разговори и изложим нашите виждания кои са приоритетите пред страната, ако другите партии смятат, че покриват приоритетите до някаква степен, ще преценят дали да подкрепят кабинета или не", каза Йорданов.

По теми, които президентът смята за важни, нямаме разминавания, каза още той и повтори, че според това как ще протекат консултациите, ще стане ясно дали ще има предсрочни избори или кабинет.

Румен Радев проведе консултации с "Има такъв народ"

Очаква се след консултациите с всички парламентарно представени партии президентът Румен Радев да връчи и мандат за съставяне на правителство на излъчения за премиер от най-голямата сред тях "Има такъв народ".

Те бяха и първите в поредицата разговори в Президентството днес.

Консултациите продължават през целия ден с останалите политически сили по реда Коалиция ГЕРБ-СДС, "БСП за България", "Демократична България", ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме!"

От ГЕРБ-СДС заявиха тази сутрин, че няма да участват в консултациите при президента.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ПО БНТ 2 И НА НОВИНАРСКИЯ НИ САЙТ BNTNEWS.BG

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: 11 души на публични длъжности не са декларирали сметки по съответния ред
Прокуратурата: 11 души на публични длъжности не са декларирали сметки по съответния ред
Изслушaха Бойко Рашков и Янаки Стоилов в НС за мандата на Гешев
Изслушaха Бойко Рашков и Янаки Стоилов в НС за мандата на Гешев