НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Трябва да преведем страната през кризите, а не да си броим министрите

"Когато някой реши да "опраска" конституционните реформи, Атанас Славов си тръгва", коментира още Мирчев

bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 13.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Трябва да преведем страната през кризите, вместо да си броим министрите и зам. министрите. Голяма част от администрацията е назначавана включително по времето на ГЕРБ. Когато ГЕРБ казват, че нямат нищо общо с това правителство, звучи меко казано странно, защото те имат доста силно влияние. Това каза в "Денят започва" Ивайло Мирчев, депутат от ПГ "Продължаваме Промяната" - "Демократична България".

"Демократична България" има Атанас Славов и той е сложен там за да гарантира конституционните промени. В момента, в който конституционните промени на някой му хрумне да ги опраска, Атанас Славов си тръгва. Това има "Демократична България". Нямаме никакви други министри, нямаме някой, на който по специфичен начин да се проявява в самото правителство", каза Ивайло Мирчев.

Той посочи, че едва ли ще има преконфигуриране на правителството преди ротацията.

"Никой в тази конфигурация от всичките партии, подкрепящи правителството, не е с усещането, че много ще се харесваме и много ще се обичаме. През годините тези партии не са се харесвали особено. Но хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през всички тези кризи, а не да има свади на момчешко ниво. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили", допълни депутатът.

Според Ивайло Мирчев на авторитета на акад. Николай Денков и Мария Габриел се гради голяма част от правителството в момента.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за Ферарио Спасов
Спомен за Ферарио Спасов
Британска делегация ще посети българо-турската граница
Британска делегация ще посети българо-турската граница