НОВИНИ

Спортната общественост скърби след загубата на двамата треньори и волейболистите

bnt avatar logo
от БНТ
07:47, 13.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

През почивните дни страната беше разтърсена от две големи трагедии - катастрофите край великотърновското село Шереметя и край Ловеч, които отнеха живота на общо четирима души. Сред тях са футболният треньор Ферарио Спасов и волейболната треньорка Стефка Великова. Загинаха и двама волейболисти, а други двама души са настанени в плевенската болница.

Вчерашният футболен мач между "Етър" и "Лудогорец" започна с минута мълчание в памет на жертвите. Журналистът Ангел Ганцаров и пиарът на отбора Анатоли Петров разказаха пред БНТ, че Ферарио Спасов е бил начело на тима само за половин година, но именно той е човекът, който вкарва "Етър" в професионалния футбол.

"Аз в момента пиша книга за историята на клуба и съм отделил специално място за шестима треньори, които вкараха отбора в първа група - Ферарио Спасов е един от тях", каза Ганцаров.

И двамата описаха Спасов като изключително скромен и съвестен в работата си, а феновете са го подкрепяли безусловно:

"Отборът тръгна много добре, не загуби нито една среща до края на първенството. Когато трябваше да си тръгва, фенклубът го извика, много държаха той да остане, защото ги е впечатлил с работата и поведението си", каза Ганцаров.

"Никога - каза ми Феро тогава - никога за три-четири месеца не съм чувствал такава обич от феновете. Страхотен човек и наистина много скромен. Работил съм с 20-на треньори, всеки има своя характер, но Феро ще го запомня като изключително съвестен, отдаден на работата си, без претенции", сподели Петров.

Загиналата волейболна треньорка от Плевен - Стефка Великова, е създател на клуб "Олимпиец", каза още Ангел Ганцаров.

"Семейство Великови е едно от най-известните спортни семейства в Плевен. Съпругът на Стефка Великова е един от най-известните български волейболисти Дарин Великов - два пъти шампион на страната, бил е треньор на отборите "Спартак", "Черно море". Синът им е баскетболист, в момента е капитан на "Левски", обясни той.

Вижте още в прякото включване на Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британска делегация ще посети българо-турската граница
Британска делегация ще посети българо-турската граница
Борислав Попов, БФС: Стадион "Христо Ботев" има разрешение за ползване от ДПК, което означава, че може да се използва за футболни срещи
Борислав Попов, БФС: Стадион "Христо Ботев" има разрешение за ползване от ДПК, което означава, че може да се използва за футболни срещи