НОВИНИ

Ивайло Петев: Можеше да стане още по-тежко за Аякс

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:11, 01.09.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
ивайло петев можеше стане тежко аякс
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев похвали своите футболисти за представянето им в мача реванш, който бе спечелен от разградчани с 1:0 насред "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Българският наставник изрази задоволството си и от факта, че "орлите" са накарали съперника да бави времето, което дори е предизвикало и освирквания от трибуните. Петев допълни още и че тази победа ще донесе допълнително самочувствие на българския шампион за предстоящите битки.

"Благодаря за поздравленията. Неслучайно ви казах, че можем да победим този гранд. Мисля, че изиграхме изключително добър мач, особено през втората част. Създадохме много ситуации, можеше да стане още по-тежко за Аякс. Да накараш този световен гранд да бави топката и 60 хиляди да ги освиркват, значи сме били много добри. Във всеки един мач ние трябва да побеждаваме. Това ще ни стои като еталон - щом сме победили Аякс, значи можем. Трябва във всеки мач да търсим това ниво и нямаме причина да не го правим", започна треньорът на Лудогорец.

"Поздравих футболистите след мача. Казах им, че съм горд с това, което направиха. Съжалявам доста за първия мач. В първия мач допуснахме три гола за изключително малко време и много лековати. Това не ми хареса. Напълно нормално е Аякс да ни победи и да ни отстрани, но не е нормално да получаваме голове по този начин. Всичко е минало, ние сме си направили нашите анализи, а днес изглеждахме добре в защита. Добра победа, която съм сигурен, че ще ни даде самочувствие занапред", сигурен е специалистът. Имахме две ситуации в края - на Тисера и на Рик. Мисля, че можеше да стане още по-интересно в края", продължи той.

Наставникът на Лудогорец коментира още и отсъствието от състава на капитана Кирил Десподов, както и как се отразява и липсата на други играчи от миналия сезон.

"Говорих преди мача с Десподов и той каза, че не е на 100 процента. Така процедирам аз, който не е напълно готов, не играе. Какво ще се случи с неговото бъдеще, ще видим", каза българският специалист.

"От миналата година липсват пет-шест играчи, които са били в отбора. Важното за мен да се развиваме. Лудогорец е отбор, който във всеки мач трябва да играе на максимума на възможностите си и да изглеждаме като днес. Имахме малко време за почивка. Сега играчите я заслужиха и психически имат нужда от почивка", завърши Ивайло Петев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Не ни се получи играта днес
Николай Костов: Не ни се получи играта днес
Пламен Константинов: От такива срещи състезателите учат много повече, отколкото от тренировка
Пламен Константинов: От такива срещи състезателите учат много повече, отколкото от тренировка