НОВИНИ

Лудогорец записа престижен успех срещу Аякс, но ще играе в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:03, 31.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
лудогорец записа престижен успех аякс играе лигата конференциите
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец постигна една от най-значимите си победи като гост в европейските клубни турнири, след като надигра с минималното 1:0 Аякс в мача реванш между двата тима от плейофния кръг на турнира Лига Европа.

За съжаление, този успех на разградчани не бе достатъчен за тях, за да заличат пасива си от три гола след първата среща и така българският шампион ще трябва да се задоволи с участие в груповата фаза на третия по сила клубен турнир в Европа - Лигата на конференциите.

На стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам моментът за "зелените" дойде малко след час игра, когато родният тим организира добро нападение отдясно, при което Бърнард Текпетей изведе Доминик Янков, който пък достави отлично подаване за Матиас Тисера, чийто първи изстрел бе отразен от стража Джей Гортър, но при добавката аржентинецът не сбърка, носейки успеха на "орлите".

За Лудогорец на резервната скамейка през всичките 90 минути остана капитанът Кирил Десподов, тъй като в следващите няколко часа се очаква да се стигне до негов трансфер в чужбина.

По този начин българският първенец си тръгва с високо вдигната глава от Амстердам, а в утрешния ден ще проследи с интерес жребия за груповата фаза на Лигата на конференциите. Към момента "орлите" имат възможност да попаднат във втора, трета или дори четвърта урна, като това тепърва ще стане ясно след изиграването на всички квалификационни мачове тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек е загинал, а двама са ранени при взрив в сръбския град Смедерево
Един човек е загинал, а двама са ранени при взрив в сръбския град Смедерево
България отново показа колебания, но срази Финландия за първи успех на Евроволей 2023
България отново показа колебания, но срази Финландия за първи успех на Евроволей 2023