НОВИНИ

Ивайло Петев вече не е треньор на Университатя Крайова

Президентът на клуба Михай Ротару разтрогна договора на специалиста днес.

ивайло петев представен старши треньор румънския университатя крайова
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:09, 10.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Ивайло Петев вече не е треньор на румънския Университатя Крайова, съобщиха медиите на север от река Дунав. Президентът на клуба Михай Ротару разтрогна договора на специалиста днес.

Бившият национален селекционер на Босна и Херцеговина и България вече се сбогува с футболистите, след като в сряда, 10 април, се появи на тренировката на олтенците и нищо не предвещаваше такъв развой на събитията.

Ивайло Петев изкара само 20 мача на резервната скамейка на финансирания от Михай Ротару тим, между ноември 2023 г. и април 2024 г. През цялото това време българинът записа 10 победи, 5 равенства и 5 поражения.

Няма за момента официално изявление по темата от президента Ротару, но според много хора отпадането за Купата на Румъния срещу Оцелул Галац и поражението с ФКСБ сложиха край на периода на българина. Последната седмица беше кошмар за клуба от Крайова. Само за три дни отборът излезе от борбата за най-важните си цели, пише prosport.ro. Първо беше поражението от Оцелул с 0:1 след продължения. На 7-и в неделя Университатя падна с 0:2 от Футболен клуб Стяуа Букурещ (ФКСБ), който се откъсна на върха в класирането с 10 точки седем кръга преди края.

Информация за уволнение на Петев се появи още преди два дни от бившия треньор и местна легенда Георге Крайовяну. Бившият национал каза на живо по телевизията, че е разбрал от източници за разрива между Михай Ротару и българския наставник:

"Чух, че Ивайло Петев е уволнен. Не е изненада. Всички цели бяха изпуснати. Разбрах, че новият наставник ще бъде отново чужденец. Ако не стане с него, вариант е Костел Гълка. Той е професионалист. Винаги е бил такъв, изключително сериозен човек", заяви Крайовяну.

Любопитното е, че само преди пет дни Петев беше награден за треньор номер 1 на месец март в анкета, в която гласуват специалисти, журналисти и фенове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържан за пожара в Золинген, при който загина българско семейство
Има задържан за пожара в Золинген, при който загина българско семейство
Александра Пейчева: Ще дадем всичко от себе си във финала срещу Марица
Александра Пейчева: Ще дадем всичко от себе си във финала срещу Марица