НОВИНИ

Ивайло Петев иска три нови попълнения в Университатя Крайова през зимата

Според медиите в Румъния българският наставник ще настоява в тима му да бъдат взети централен защитник, дефанзивен халф и нападател

ивайло петев представен старши треньор румънския университатя крайова
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:27, 26.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският треньор Ивайло Петев иска три нови попълнения, а същата е и идеята на президента на Университатя Крайова Михай Ротару, за да се превърне отбора в сериозен претендент за челото на класирането, пише сайтът prosport.ro.

В последните си три двубоя в местната Суперлига воденият от Петев тим загуби с 1:2 от Херманщат, а също така направи две равенства по 2:2 с Политехника Яш и с УТА Арад.

"Зимната пауза идва като глътка въздух за Петев, който може да поиска няколко играчи по свой вкус. Освен това фактът, че той ще организира зимния лагер, ще му помогне да създаде по-добра връзка между себе си и футболистите", пишат медиите в северната ни съседка.

По отношение на трансферите 48-годишният български треньор определено иска от президента Михай Ротару да бъдат привлечени централен защитник, дефанзивен халф и нападател, като се очаква родният специалист да настоява трансферите преди Университатя да отпътува за подготвителен лагер в Анталия, Турция.

"Имаме проблеми в защита, но отборът не реагира добре, когато загубим топката. Подценяваме някои ситуации, затова допускаме лесни попадения. Ще видим какво ще вземем през зимата. Ако искаме да постигнем нещо, трябва да сме концентрирани на 100% в защита”, коментира Ивайло Петев.

След края на есенния полусезон в румънското футболно първенство Университатя Крайова заема 3-ата позиция, но в същото време изостава на 10 точки от лидера ФКСБ, както и на 2 от втория ЧФР Клуж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция се сбогува с големия музикант Василис Карас
Гърция се сбогува с големия музикант Василис Карас
Алексия Путеяс ще се подложи на операция на лявото коляно
Алексия Путеяс ще се подложи на операция на лявото коляно