НОВИНИ

Иван Ангелов поиска да се подложи на детектор на лъжата заедно със Светослав Илчовски

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:03, 20.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бизнесменът Иван Ангелов поиска да се подложи на детектор на лъжата заедно със Светослав Илчовски, който го обвинява за няколко престъпления. Днес Ангелов се яви на разпит в прокуратурата, за да даде обяснения по скандалните разкрития, огласени по време на временната парламентарна комисия за ревизия на управлението през последните 10 години.

Той се отказа от свои твърдения за продажба на дарени фурми и съдействие от страна на Бойко Борисов при бизнес отношения с Турция.

Шефът на фирма "Градус" Иван Ангелов се яви в прокуратурата, за да отговаря на въпроси относно скандалните твърдения на бизнесмена Светослав Илчковски за финансови измами и политически рекет. На влизане Ангелов отрече да е продал с печалба дарените фурми от ОАЕ.

"Объркал съм се. Фактическа грешка в изказването. Как ще продаваме фурми, глупости. Съжалявам, че така ви подведох. Фурмите са подарени. На БЧК", заяви Иван Ангелов, бизнесмен.

Участието си в дарителската кампания между двете държави обясни така:

"Аз съм църковен човек и винаги гледам да се отзова. Това е стил на работа. В Библията е казано - дарявайте без да ви се свиди и без да ви принуждават", заяви Иван Ангелов.

Иван Ангелов отрече и да е ползвал помощ от Бойко Борисов за износ на яйца в Турция.

"Няма с какво да ме подкрепя Бойко Борисов. Значи практика е, когато се правят посещения на делегации в чужбина, да канят и бизнес делегации. Аз имах предвид, че съм присъствал в много бизнес делегации", заяви Иван Ангелов, бизнесмен.

Бизнесменът заяви, че ще заведе множество дела срещу Светослав Илчовски заради клевети. Разривът в отношенията между двамата е започнал през октомври миналата година заради търговска сделка за зърно, която е била развалена, обясни шефът на "Градус". По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата. Проверка на Комисията за финансов надзор не е открила нарушения относно фирма "Градус", заяви адвокатът на бизнесмена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС допусна за разглеждане сигнала на ГЕРБ-СДС срещу разпоредби от Изборния кодекс
КС допусна за разглеждане сигнала на ГЕРБ-СДС срещу разпоредби от Изборния кодекс
Сърбия отново върна делото за екстрадицията на Цветан Василев
Сърбия отново върна делото за екстрадицията на Цветан Василев