НОВИНИ

Марина Стефанова – най-добрата ни състезателка по боулинг

Марина Стефанова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 20.05.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Други спортове
Слушай новината

Тя е Марина Стефанова – трикратна републиканска шампионка по боулинг и седемкратна носителка на Купа България при жените. Тренира любимия спорт от 20 години, а още с първото си стъпване на пистата, през 2001 година, се класира на 5-о място в кръг от републиканското първенство при дамите.

„Беше на рождения ден на брат ми и мислех, че ще отида само за час-два, а след това ще се съберем да празнуваме. А всъщност продължи доста, тъй като бяхме в малка зала, а участваха 100 човека. Той беше обиден и беше много смешно. И тук ще намеся и вашата телевизия, защото му казах, че съм на републиканско, а той не ми вярваше и ми отговори: „Боже, сестра ми, дават те по телевизията.“ И разбра, че не го лъжа“, спомня си Марина Стефанова.

Отличните ѝ изяви у нас, откриват пътя ѝ към десетки турнири на международната сцена, но най-скъпи за нея са успехите на родна земя.

„Най-престижното състезание у нас е Купа България, защото това означава, че 12 месеца си била най-добра в страната си, затова гоня този приз със зъби и нокти“, допълва още състезателката по боулинг.

Какви са мечтите на най-добрата ни състезателка в този спорт? „Винаги съм се борила да ходя в чужбина и да представлявам държавата си. Мечтая да станем олимпийски спорт и да отида и на Олимпиада.“

Автор: Нора Шопова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова мутация на COVID-19 в България (ОБЗОР)
Нова мутация на COVID-19 в България (ОБЗОР)
Фандъкова отговори на исканията за оставка заради недостига на места в детските градини
Фандъкова отговори на исканията за оставка заради недостига на места в детските градини