НОВИНИ

Напрежение в Царево: Местни излязоха на протест срещу застрояване край Синеморец

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 20.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Протест в Царево срещу застрояване на терен край Синеморец.

Десетки граждани и природозащитници окупираха сградата на читалището и изразиха своето недоволство срещу застрояването на единствения парцел, предназначен за спорт в Синеморец. Теренът е с изглед към морето и там се очаква да бъдат изградени 14 постройки - всяка по три етажа.

Днес се проведе и общинска сесия, на която трябваше да бъде разгледана докладна-записка, свързана с прехвърлянето на имота от общинска в частна собственост. Кметът на града обаче е отменил докладната в последния момент заради техническа грешка.

"Когато това стане факт и видите това написано на хартия, тогава ще го коментираме. Аз коментирам само и единствено факти. Преди малко споменах, че приоритет на общинската администрация е да управлява разумно общинската собственост. Какви са плановете ще мога да коментирам, когато бъде написано на хартия и вие го прочетете с моя подпис, само тогава", каза кметът на община Царево инж. Георги Лапчев.

Все още обаче не е ясно дали на следващата общинска сесия в Царево отново ще бъде входирана тази докладна записка, свързана с прехвърлянето на терена от общинска в частна собственост.

Защо жителите на Синеморец не желаят теренът да се застроява - вижте във видеото.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксьорите ни заминаха за подготвителен лагер в Молдова
Боксьорите ни заминаха за подготвителен лагер в Молдова
Двама български боксьори на ринга в Будва днес
Двама български боксьори на ринга в Будва днес