НОВИНИ

Остава облачно и с валежи от дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 20.05.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни и придружени от гръмотевици в северните и в планинските райони.

С умерен вятър от запад-северозапад ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат от 17° до 22°, в южните райони от 24 - 27°, по Черноморието, където също ще има превали и прегърми - между 19° и 24°. Температурата на морската вода по нашето крайбрежие е от 11° до 14°.

И през нощта ще е предимно облачно и на места ще вали дъжд. Минималните температури ще са между 9° и 13°, в София около 8°. Утре ще остане хладно за сезона, с максимални температури между 18° и 23°. На много места ще има валежи от дъжд, които след обяд от запад ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който в Източна България ще се ориентира от север.

И в планините ще е облачно, по билата - и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, а по най-високите части и от сняг. Ще е ветровито. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от между 4 и 6 градуса, а в град Банско около 17 градуса.

Валежи и понижение на температурите се очаква утре не само у нас, в по-голямата част от Балканите, с изключение на северозападните части от полуострова, където ще започне затопляне.

Слънчево, с най-високите температури в Европа, ще бъде в Испания. Съществено по-хладно, ветровито и с валежи ще бъде на Британските острови и на Скандинавския полуостров, като в най-северните части от континента ще вали и сняг.

У нас през почивните дни и в началото на новата седмица ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. В събота ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни и в празничния понеделник, 24 май, отново ще има стойности над 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски обяви официално раздялата със Стоянович
Левски обяви официално раздялата със Стоянович
Боксьорите ни заминаха за подготвителен лагер в Молдова
Боксьорите ни заминаха за подготвителен лагер в Молдова