НОВИНИ

Иван Димов с бронз от европейското по вдигане на тежести в Ереван

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:40, 16.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
иван димов бронз европейското вдигане тежести ереван
Слушай новината

Щангистът Иван Димов осигури на България втори медал от Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван, Армения, след като спечели бронз в категория до 61 кг.

Димов, който защитаваше титлата си от преди година в Тирана, завърши с двубой от 277 кг, след като постигна 127 кг в изхвърлянето, за които взе бронз в движението и 150 кг в изтласкването.

За сравнение, през 2022-а в Албания българинът завърши със 135 кг в изхвърлянето и 151 кг в изтласкването, но впоследствие той получи контузия в коляното, която му попречи в хода на подготовката.

Междувременно другият ни представител в категория до 61 кг Габриел Маринов се провали още в движението изхвърляне, където направи три неуспешни опита на 118 кг. Впоследствие Маринов се включи в движението изтласкване, където успя на 135 кг, с което си заслужи бронзов медал в движението.

Европейски шампион стана грузинецът Шота Мишвелидзе с двубой от 298 кг (136 кг и 162 кг), а със среброто се окичи италианецът Серджо Масида с 292 кг (130 кг и 162 кг).

Припомняме ви, че по-рано днес Ангел Русев донесе на България първи медал от европейското първенство, след като триумфира при 55-килограмовите.

Утре, на подиумът в Ереван, Армения ще се качат още трима българи в лицето на Галя Шатова, която ще вдига в категория до 59 кг при жените, и европейският ни шампион от Тирана Валентин Генчев и Диан Пампорджиев при 67-килограмовите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама генерали в битка за властта - защо избухнаха размирици в Судан?
Двама генерали в битка за властта - защо избухнаха размирици в Судан?
Облачно и с валежи ще бъде и през новата седмица
Облачно и с валежи ще бъде и през новата седмица