НОВИНИ

Иван Гешев след побоя в София: Прокуратурата ще спази закона и ще си свърши работата

иван гешев убийството софия прокуратурата спази закона свърши работата
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 09.10.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Аз мога за гарантирам, че прокуратурата ще спази закона, че няма да оневини никой потенциално виновен и няма да обвини някой, който е невинен". Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод убийството на таксиметров шофьор в София.

Той посети столичния квартал "Факултета", откъдето е и загиналият, по покана на лидерите на ромската общност. Гешев се срещна с хората от квартала, където обаче има напрежение. Жителите на "Факултета" искат да се присъединят към провеждащ се в момента протест на роднините и колегите на починалия на бул. "Константин Величков".

"Дойдох, защото разбрах, че има напрежение и съм тук, за да им кажа, че прокуратурата ще спази закона и ще си свърши работата. За съжаление тук не трябваше да е главният прокурор, дойдох от уважение към случая. Тук трябваше да има хора, които наричат себе си политици, които произведоха тази вълна от престъпност", каза Иван Гешев.

Руши се отношението между институциите, институциите и правоохранителата система не и говорят и не работят заедно, коментира той.

"Политическите сили трябва да работят за хората и ако ми обясните как това, че няма да е главен прокурор Гешев, а ще е някой друг, угоден на задкулисието и олигархията, ще се реши проблемът с тока, с демографската криза и инфлацията, така ли", попита Гешев.

Утре главният прокурор ще проведе среща с таксиметровите шофьори, за да обсъдят проблемите в сигурността в този бранш.

Спорът с фатален край е възникнал около 18.30 часа вчера в София, когато таксиметров автомобил влиза в еднопосочната улица "Хъшове", по която се движи друг лек автомобил. Започва разпра между двамата шофьори, която по-късно прераства в побой. Към момента версиите за инцидента са две, тъй като според свидетелски разкази таксиметровият шофьор пръв е нанесъл удар.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен: Първата титла винаги е по-емоционална, но втората е по-красива
Макс Верстапен: Първата титла винаги е по-емоционална, но втората е по-красива
Светослав Петров е новият старши треньор на Септември София
Светослав Петров е новият старши треньор на Септември София