НОВИНИ

Иван Таков: Няма да позволим решаването на проблеми в сглобката чрез София

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 20.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Няма да позволим решаването на проблеми в сглобката чрез София. Това каза в "Още от деня" Иван Таков - лидер на БСП-София.

"Явно грешките не са научени. Господин Терзиев привиква председателите на партии от днес за утре да си говорели за политиките в Столичния общински съвет и за приоритетите за бюджета за 2024 година. Такива срещи се подготвят и трябва да са в рамките на СОС между групите , представени в Столичния общински съвет. Кметът, ако иска да участва, или да е медиатор - добре дошъл. Това за нас обаче беше PR-Не може да поставяш толкова важни въпроси на среща, обявена от днес за утре. Ясно ни беше, че нищо няма да произлезе от тези срещи. Това ми заприлича просто на някакъв вид решаване на проблеми в сглобката на национално ниво през София, което не е добре", подчерта Иван Таков.

"Футбол и политика - всички разбират за това, но явно някъде нишката се къса. Може би се къса в неразбирането на елементарни политически процеси и как трябва да се случват. Ако се изхожда от позицията на мене ми се полага, аз искам и т.н. нещата няма да се получат. За да се избере председател на СОС обаче са необходими 31 гласа. Преди две седмици ние дадохме нашия изход предвид ситуацията как трябва да се случат нещата в Столичния общински съвет. Готови сме да говорим с всички в СОС, но не за постове, не кой ще е председател, а за политики, базирани на нашите ценности", обобщи Таков.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград отнесе наказание от 3300 лева
Пирин Благоевград отнесе наказание от 3300 лева
От ПП-ДБ ще поискат създаване на анкетна комисия за организацията на протеста срещу БФС
От ПП-ДБ ще поискат създаване на анкетна комисия за организацията на протеста срещу БФС