НОВИНИ

ИЗБОРИ 2023 по БНТ на 2 април: Новини, резултатът, лидерите

Обществената телевизия гарантира детайлно отразяване на извънредните парламентарни избори от над 50 точки в страната и света

избори 2023 бнт април новини резултатът лидерите
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 31.03.2023
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Прогнози, анализи, информация – в изборния ден. Резултатът, реакциите, лидерите – в изборната вечер. На 2 април, неделя, Българската национална телевизия ще излъчи специална програма, с която гарантира детайлно отразяване на извънредните избори за Народно събрание със специални студиа и преки включвания от повече от 50 точки в страната и света.

В 6.55 ч. по БНТ 1 е началото на сутрешния блок „Избори 2023: Денят започва“ с водещи Георги Любенов, Христина Христова и Симеон Иванов, които заедно със своите гости ще проследят откриването на изборния ден и отварянето на избирателните секции, както и къде гласуват лидерите на политическите партии и коалиции и какви са първите им коментари.

В 15.20 ч. следва предаването „Избори 2023: България избира“ с водеща Мариана Векилска. Кореспондентите на БНТ – от избирателните секции в столицата до тези в най-отдалечените населени места – ще разкажат кои са наболелите теми за хората в страната днес.

От 16.30 ч. по БНТ 1 в „Избори 2023: Избери сега“ водещата Мая Костадинова ще се фокусира над икономическите и глобални ефекти върху избора на българите. Какви са нарушенията в изборния ден? Първите прогнози на социолози и политолози.

През целия 2 април извънредните новинарски емисии „По света и у нас“ – в 7.00, 8.00, 9.00, 10.00, 12.00, 15.00 и 18.00 ч. – ще обобщават и показват всичко важно в изборния ден.

В 18.40 ч. по БНТ 1 започва „Избори 2023: Вашият глас“ с водеща Добрина Чешмеджиева. Специалният формат, който ще събере заедно популярни личности от различни сфери, ще се излъчва пряко и във всички онлайн канали на Българската национална телевизия.

От 19.30 ч. гледайте „Избори 2023: Резултатът“ с Бойко Василев и Аделина Радева, които първи ще представят данните от екзит пол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на социологическите агенции „Алфа Рисърч“ и „Галъп интернешънъл“.

Последни новини, важни акценти и лайв стрийм от всички горещи точки ще бъдат на фокус през целия 2 април и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и обновеното мобилно приложение BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства. Както винаги БНТ ще осигури жестов превод за зрителите със слухов дефицит от 18.00 ч. до края на специалните студиа благодарение на Надежда Мирчева, Камелия Ангелова и Бонка Саздова.

В изборния ден и в изборната вечер – „Избери важното“ в ефира на Българската национална телевизия, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът сезира КФН заради жалби на граждани срещу "Електрохолд Продажби"
Омбудсманът сезира КФН заради жалби на граждани срещу "Електрохолд Продажби"
Как върви ремонтът на бул. "Ломско шосе" (Снимки)
Как върви ремонтът на бул. "Ломско шосе" (Снимки)