НОВИНИ

Изненада от "Металика" - втори симфоничен албум, този път и визуален

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:50, 19.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Още

"Металика" с изненада към феновете си - групата издаде нов албум, в който могат да бъдат чути, а вече и видени, всички съвместни парчета, записани заедно със Симфоничния оркестър на Сан Франциско. Джеймс, Ларс, Кърк и Робърт обединяват сили с близо 80 музиканти, под ръководството на легендарния музикален директор на оркестъра Майкъл Тилсън Томас и диригента Едуин Оутуотър.

Добре познатите парчета на "Металика"... но изпълнени със симфоничен оркестър. Комбинация, която всъщност е очаквано добра.

"Металика" и San Francisco Symphony започват съвместната си работа през 99-а, когато издават своите емблематични парчета в класически вариант. Издават албум, който им носи награда "Грами".

20 години по-късно "Металика" и San Francisco Symphony се завръщат с втори албум, този път и визуален. Любителите на бандата могат да се насладят на записи от два незабравими концерта - на 6 и 8 септември 2019-а, когато само за часове всички 40 000 билета са разпродадени.

В скорошно интервю един от съоснователите на бандата - Ларс, споделя, че има две основни разлики между първия албум със Симфонията и този - 20 години по-късно. Едната - че тогава те били най-младите хора на сцената, а сега - това далеч не е сега. Втората и по-съществена - че две десетилетия по-късно усещането за музика на всички е по-различно, по-зряло.

Ларс разказва, че с годините той и останалите от "Металика" са се променили до степен, до която е много по-лесно за тях да си сътрудничат с музиканти, чието звучене е коренно различно, но чиито два свята са постигнали перфектната хармония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще се случи с въглищните мини у нас?
Какво ще се случи с въглищните мини у нас?
14 години след трагедията на "Алабин": Какво е състоянието на старите сгради в центъра на София
14 години след трагедията на "Алабин": Какво е състоянието на старите сгради в центъра на София