НОВИНИ

Младежи рискуват живота си заради селфи на опасни обекти

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 19.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Многобройни са опасните места в цялата страна, които привличат любителите на екстремни селфита. Въпреки всички опити за ограничаване на достъпа до тях, продължават да се посещават от тийнейджъри за снимки.

Покривът на блок на ул "Цар Симеон I" в центъра на Бургас стана известен това лято в социалните мрежи със снимки на тийнейджъри. Живеещите в сградата са категорични, че достъпът до покрива е невъзможен.

В Пловдив недостроена отпреди 18 години сграда се явява магнит за любителите на опасните снимки. Младежи достигат до най-високите етажи и рискуват живота си, разказа охранител на обект в съседство, който обаче пожела анонимност.

От полицията съобщиха, че сигнали на тел 112 не са получавани, но техни служители извършват периодични обходи около сградата, за да установят хората, които незаконно влизат вътре. От МВР са поискали общината да предприеме допълнителни обезопасителни мерки, изпратили са и писмо до кадастъра, за да бъде установен собственикът.

Зданието е на метри от основно училище "Йордан Йовков". Според Николай, който живее наблизо, в него влизат и по-малки деца. Доскоро оттук е можело да се влиза в недостроената сграда, нова ограда вече препречва прохода. Николай обаче показва как могат да се преодолеят металните прегради и бодливата тел.

Преди година институциите в Пловдив започнаха да описват опасните места за снимки с цел ограничаване на достъпа до тях. Все още се очаква представянето на т.нар. работна карта на опасни за селфита сгради.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Месеци след COVID-19: Умора, главоболие и задух още измъчват преболедувалите вируса
Месеци след COVID-19: Умора, главоболие и задух още измъчват преболедувалите вируса
Момче загина при опит за екстремно селфи на жп мост в София (ОБЗОР)
Момче загина при опит за екстремно селфи на жп мост в София (ОБЗОР)