НОВИНИ

Джейлън Брънсън сътвори истинско шоу във Филаделфия. Ню Йорк Никс е на една победа от втория кръг на плейофите в Източната конференция на НБА

Пойнт гардът отбеляза 47 точки - личен и организационен рекорд в плейофен двубой и добави десет асистенции.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
22:56, 28.04.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
джейлън брънсън сътвори истинско шоу филаделфия йорк никс една победа втория кръг плейофите източната конференция нба
Слушай новината

Ню Йорк Никс победи Филаделфия Севънтисиксърс с 97:92 в четвъртия мач помежду им от плейофната серия в Източната конференция на НБА в "Уелс Фарго Център", за да поведат с 3:1 двубоя. Така нюйоркчани са на една победа от втория кръг на плейофите. Ключов за победата бе пойнт гардът на Никс Джейлън Брънсън, който наниза 47 точки - личен и организационен рекорд в плейофен двубой и добави десет асистенции.

Двата отбора си разменяха кошове в самото начало, продължавайки тендецията от предишните двубои за равностойнство. При 15:13 домакините направиха серия от 12:2, което бе достатъчно да затворят първата част с 27:17. Джейлън Брънсън показа обичайното си ниво, след слабите първи мачове, вкарвайки 12 от 17 точки за гостите.

Никс започнаха ударно втората четвърт, стигайки до равенство при 29:29. Двата отбора си размениха предимството на няколко пъти до края на четвъртта, но Севънтисиксърс успяха да дръпнат с кош на Тайрийз Макси и тройка на Кайл Лаури, за да затворят първото полувреме с 49:47.

Домакините започнаха третата четвърт с десет поредни точки, което отново им даде комфортен аванс. Макси, както и звездата на Севънтисиксърс Джоел Ембийд бяха ключови за добрата им игра. Гостите обаче отново показаха геройска борбеност и за първи път поведоха в края на някоя от частите със 77:76, благодарение на поредица от тройки на Донте ДиВинченцо и Джейлън Брънсън, който отбеляза своята 38-ма точка, за да завърши четвъртта.

Никс започнаха частта без звездният им пойнт гард, който контузи коляното си в сблъсък с Кели Убре-младши. Брънсън все пак се завърна на паркета, за да помогне на отбора си да удържи преднината си. Последната четвърт бе най-слабо резултатната от всички, като и двата отбора показаха добра защита.

Победителят обаче можеше да е един и това бе Ню Йорк Никс, воден от звездният им пойнт гард, който завърши двубоя с 47 точки. Нюйоркчани успяха да затворят двубоя с 97:92.

За гостите в днешния мач Оу Джи Ануноби също отбеляза дабъл-дабъл.

Джоел Ембийд и Тайрийз Макси вкараха общо 50 точки за Севънтисиксърс, а Кели Убре-младши добави 19.

Следващият и евентуално последен двубой между двата отбора ще се играе в "Мадисън Скуер Гарден" на 1 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Естествено, че ще преследваме второто място докато можем
Илиан Илиев: Естествено, че ще преследваме второто място докато можем
Дармщадт изпадна от Бундеслигата след загуба от Хайденхайм с 1:0
Дармщадт изпадна от Бундеслигата след загуба от Хайденхайм с 1:0