НОВИНИ

Джо Байдън осъди нападението над съпруга на Нанси Пелоси

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:23, 29.10.2022
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

82-годишният Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, който беше нападнат с чук в дома им в Сан Франциско, е със счупен череп и фрактури по ръцете, опериран е, и лекарите очакват пълно възстановяване.

Нападателят е търсил Нанси Пелоси, която в този момент е била във Вашингтон, той е задържан. Мотивите му не са известни, но има криминално досие. Г-жа Пелоси вече е пристигнала в болницата при съпруга си.

Съединените щати са в разгара на кампания за междинни избори за Конгрес. На 8 ноември ще бъдат избрани всички 435 членове на Камарата на представителите, и 35 от стоте места в Сената. Нападението беше коментирано от президента Байдън по време на предизборна изява във Филаделфия.

"Това е подло. Това няма място в Америка. Има твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза, ярост. И какво ни кара да мислим, че една партия може да говори за откраднати избори, да ги нарече измама, всичко това са куп лъжи, но те влияят на по-лековерните хора. Какво ни кара да мислим, че това няма да разяде политическия климат. Стига! Достатъчно - всеки съзнателен човек трябва да се изправи и недвусмислено да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На прага на зимния сезон: Липса на квалифицирани кадри в курортите
На прага на зимния сезон: Липса на квалифицирани кадри в курортите
Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни елит този сезон
Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни елит този сезон