НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Песимисти сме, че третият мандат може да роди нормално управление на страната

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 28.10.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Ние абсолютно категорично сме заявили, че правителство с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са "Продължаваме Промяната" с втория мандат, тъй като сме песимисти, че третият мандат може да роди нормално управление на страната" - това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България" в студиото на "Панорама".

Той подчерта, че имат много ясни приоритети и първото, което искат да чуят р какво точно ще предложат от "Продължаваме промяната" с втория мандат, за да знаят в каква степен могат да ги подкрепят и да се включат.

"Нашите приоритети много отдавна сме ги казали и те се различават доста от действията на ГЕРБ, а не каквото ГЕРБ по някакъв начин декларира, защото между декларациите на ГЕРБ и действията им в пленарна зала има огромна разлика", подчерта Ивайло Мирчев.

Той посочи, че нови избори ще бъдат вредни за страната и това са го казали и от трибуната на предишния парламент по време на вота на недоверие.

"Казахме им: вие в момента може да свалите това правителство, но нямате план, може да спечелите следващите избори, но нямате партньор за управление и няма да управлявате, нямате партньор, защото отказвате да поемете отговорност за корупционния модел", припомни депутатът от "Демократична България".

Мирчев коментира и един от приоритетите им - приемането на еврото. И за тях голямата изненада е промяната на позицията на БСП по този въпрос.

"Ние сега ще направим всички усилия евентуално да влезем на 1 януари 2024, но не и с бюджета, който ни предлага служебното правителство", каза той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антиправителствен протест в Прага с искане за предсрочни избори
Антиправителствен протест в Прага с искане за предсрочни избори
Ред Бул отнесе глоба от 7 милиона долара за нарушаването на финансовия феърплей във Формула 1
Ред Бул отнесе глоба от 7 милиона долара за нарушаването на финансовия феърплей във Формула 1