НОВИНИ

Слънчево време и в двата почивни дни

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 29.10.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в източните райони, в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури в съботния ден ще са между 3° и 8°, на морския бряг - от 8° до 12°, а максималните - между 18° и 23°.

Сутринта на места и по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 16 - 17°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

През следващите дни времето ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни сутрин главно над Източна България, а в понеделник - над повече райони. В Югозападна България ще е почти тихо, в останалата част от страната ще духа слаб, временно умерен вятър, най-често от северозапад, в източните райони в понеделник и вторник - от север-североизток.

Ще бъде топло за периода, с минимални температури около 10° и максимални най-често 20 - 25°, малко по-ниски в източните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу Даниил Медведев в спор за място на финала във Виена
Григор Димитров срещу Даниил Медведев в спор за място на финала във Виена
Необичайните за сезона горещини предизвикаха горски пожари в Испания
Необичайните за сезона горещини предизвикаха горски пожари в Испания