НОВИНИ

Джо Байдън с достъп до секретна информация

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:37, 25.11.2020 (обновена)
Чете се за: 01:19 мин.
По света
джо байдън достъп секретна информация

Джо Байдън вече има достъп до строго секретна информация, която по традиция се предоставя на президента. Демократът представи членовете на бъдещата си администрация и обеща, че сред приоритетите в началото на управлението му ще бъдат овладяването на пандемията и битката с климатичните промени. А в Белия дом - Доналд и Мелания Тръмп за последен път помилваха две пуйки - традиция, която от години се спазва в навечерието на Деня на благодарността.

Тръмп даде ход на процеса по предаване на властта

Предположенията около състава на администрацията на Джо Байдън се оказаха верни. За първи път жени ще оглавяват финансовото министерство и разузнаването. Опитни дипломати се завръщат на международната сцена. Латиноамериканец застава начело на вътрешното министерство в разкъсваната от протести срещу расизма държава.

Джо Байдън, избран за президент: Това е моят екип. Те вярват в същото, в което и аз - Америка е най-силна, когато работи заедно със своите съюзници.

Джо Байдън не спести хвалебствия за бившия държавен секретар Джон Кери, който ще отговаря за въпросите за екологията.

Джо Байдън, избран за президент: Ако можех да сложа бивш държавен секретар, който е договорил Парижкото споразумение за климата, опитен сенатор и кандидат-президент на ключов за екологията пост, щях да покажа на целия свят колко отдадени са Съединените щати на тази кауза. Е, точно такъв е той - Джон Кери, един от най-близките ми приятели, който ще говори от името на Америка по един от най-наболелите световни проблеми.

Байдън изрази готовност да се срещне с Доналд Тръмп, ако действащият президент изяви такова желание.
А в Белия дом - Доналд и Мелания Тръмп за последен път посрещат Деня на благодарността. В една от редките си публични изяви след обявяването на резултатите от изборите президентът не отговори на въпрос дали ще се срещне с Джо Байдън. Тръмп изрази увереност, че още следващата седмица американските граждани ще имат достъп до ваксина срещу COVID-19.

СНИМКИ: БГНЕС

Доналд Тръмп, президент на САЩ: На този Ден на благодарността искаме да изразим нашата безкрайна признателност на всички лекари, сестри, медицински работници и учени, които водят битка срещу китайския вирус. Благодарни сме за ваксините и лечението, които скоро ще сложат край на пандемията.

Президентската двойка спази и дългогодишната традиция - две пуйки да бъдат помилвани в навечерието на празника. Щастливите птици тази година се казват Корн и Коб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме деня на Свети Климент Охридски
Отбелязваме деня на Свети Климент Охридски
Депутатите гласуват окончателно бюджета за 2021 година
Депутатите гласуват окончателно бюджета за 2021 година